#dtv #twexit #theendisnear #thefutureisbrighttwexit woestenenk legal

Twitter – het medium is 10 jaar oud vandaag. Twitter?! Mijn kinderen keken wanhopig naar het plafond: hun moeder was toch echt hopeloos ouderwets… Snapchat is natuurlijk het enige normale medium; Instagram kan nog nét, maar dan heb je het toch echt wel gehad met social media. En ik kon dus maar één besluit nemen: mijn twitter-berichten verdwijnen heden van mijn website #nieuwelente #omdathetkan 😉

#ranking

Nog geen half jaar geleden twitterden Meester Leonie en De Bloggende Advocaat trots, dat ze in de ‘top 5’ van moderne advocaten terecht gekomen waren. Met ongeveer 800 volgers op Twitter viel je klaarblijkelijk op als advocaat. Ikzelf twitter nu ruim 6 jaar en heb op het moment dat ik dit schrijf 806 volgers. Ik heb er bijzondere en boeiende mensen door ontmoet, zoals bijvoorbeeld Liesbeth van Leijen (@Lieslaw); haar had ik natuurlijk niet willen missen! En ik heb er met anderen interessante discussies op gevoerd. Dat dan weer wel. En toch. Twitter is ‘out’. Twitter is dus oud. Mijn kinderen hebben gelijk. Mijn berichten via Twitter leiden niet echt tot reacties, ondanks mijn 806 volgers en ondanks dat ik een Kloutscore heb van 45. Het past in de trend dat Twitter steeds minder actieve gebruikers telt en dat de aanwas van nieuwe gebruikers stagneert.

#erbijhoren #volgen

Juist nu komen advocaten er achter dat ze ‘moeten’ twitteren, om ‘erbij’ te horen. Ook dat is een trend: de advocatuur loopt immers per definitie achter. Mijn collega’s dicteren nog volop (zelfs van generaties na mij…) en kunnen dus niet met Word omgaan, ze faxen nog (tot mijn grote afschuw moet ik meedoen anders kan ik niet met rechtbanken communiceren) en hebben niet zelden een statisch LinkedIn profiel. En Facebook, dat maar steeds groter wordt, blijft bij advocaten nog steeds achter in populariteitMijn eigen Facebookpagina groeit overigens gestaag.

#meerpijlenopmijnboog

Mijn recalcitrante tweede natuur zegt nu dus: laat Twitter maar zitten op mijn website. Natuurlijk laat ik mijn account wel bestaan, maar vanaf nu ga ik me richten op de andere social media #lekkerpuh #maarikzaldehashtagsmissen #twexit Wil je weten hoe tegendraads ik verder ben? Klik op mijn logo!