1957: de geboorte van een Italiaans icoon

Op 4 juli 1957 werd de Fiat 500 op de markt gezet: het aaibaarste icoon uit dat land. Sinds 2005 rijd ik met veel plezier rond in deze kleine sympathieke klassieker. De aankoop was een belangrijk moment voor mij: back to basic, simpele techniek, het pruttelende motortje roept vaak vrolijke reacties op uit de omgeving, zodat ik daar als bestuurder (met of zonder passagiers) bijzonder veel plezier aan beleef. Zeker als ik in een wat minder humeur ben, is het rijden in mijn Fiatje de allerbeste remedie: ik word snel weer vrolijk. Inmiddels word ik al herkend: als het kleine rode autootje gespot wordt, is de associatie met Woestenenk Legal snel gelegd.

2007: de geboorte van een nieuwe klassieker

Op 4 juli 2007 werd het 50-jarig bestaan van de Fiat 500 gevierd én werd een nieuwe Fiat 500 op de markt gezet. Ik was toen in Italië, met mijn ‘oude’ Fiatje: zelf gereden, samen met 500-rijders uit heel Europa in de “Tour Europa”, vanaf Roggel via Chevetogne, Basel, Maroggia en Turijn naar Garlenda en weer terug naar Turijn. Het halve eeuwfeest werd met veel festiviteiten gevierd. En wat was iedereen enthousiast over die nieuwe Fiat 500: op een subtiele manier was het design uit de jaren 50 omgezet naar een nieuw ontwerp. Het was niet de vraag óf ik er ooit zelf een zou gaan rijden, maar vooral wannéér dat zou gaan gebeuren.

2017: combinatie van oud en nieuw

Op 4 juli 2017 vertrok ik (weer) naar Garlenda, de thuisbasis van de Italiaanse Fiat 500 club, waar het 60-jarig bestaan van de Fiat 500 gevierd werd. Dit keer met (inmiddels) mijn bedrijfsauto, namelijk de ‘nieuwe’ Fiat 500, met op een aanhanger erachter mijn klassieke Fiat 500. Onderweg trok deze combinatie natuurlijk veel bekijks: twee vrolijk en aaibaar ogende autootjes, die duidelijk onderweg waren naar een bijzondere activiteit.

Beëdiging als advocaat en de Fiat 500: motivatie en inspiratie

Op 4 juli 2008 werd ik beëdigd als advocaat in Rotterdam. Was het toeval, dat dat precies op de ‘verjaardag’ van de Fiat 500 gebeurde? Vast wel, maar deze dag heeft tot nu toe voor mijn werkzame leven veel betekend: ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en mijn leven als zelfstandig ondernemer, gespecialiseerd in het omgevingsrecht, in het bijzonder vergunningverlening en handhaving. Het zal geen toeval zijn, dat ik mij juist als advocaat perfect op mijn plek voel in mijn beide Fiatjes 500. Ook ik zie het principe ‘back to basic’ en ‘simpele techniek’ (oftewel niet al te ingewikkelde formuleringen) als essentiële leidraden in mijn werk voor ondernemers. Soms is een ijzerdraadje of wat ductape voldoende, soms is een revisie noodzakelijk. Gepruttel hoor ik natuurlijk regelmatig van de overheden waar ik mee praat. Maar met wat empathie en de juiste aanpak is niet alleen een Fiat 500 rijdend te houden, maar kan ook een conflict met de overheid beëindigd worden. Zo inspireert dit kleine autootje mij dagelijks in mijn werk. Zelfs zo, dat ik ook vaak naar mijn cliënten toe rijd, om met eigen ogen de situatie van bedrijf of woning te kunnen beoordelen.

Ook een vraag over communicatie of besluiten van de overheid?

Bel mij op 085 0030153 of stuur een bericht via de contactpagina. Graag tot binnenkort!