In het afgelopen jaar heb ik mijn praktijk voortgezet onder mijn eigen naam. Ik heb vele dossiers geopend en ook al weer een aantal (met succes) gesloten. Het ging natuurlijk altijd over een probleem tussen enerzijds bedrijven (of particulieren) en anderzijds de overheid (zoals de gemeente of het UWV). Wat viel mij op in 2014?

Samenwerking!

Mijn specialistische kennis van het bestuursrecht is niet alleen voor individuele bedrijven en particulieren nuttig. Met veel plezier heb ik vanuit mijn specialisme samengewerkt met bijvoorbeeld Advocatenkantoor Van Driel, Van Leijen Overheidsrecht en een middelgroot advocatenkantoor uit Rotterdam. Daarnaast werkte ik samen met diverse architecten en technisch adviseurs (waaronder DGMR, Caubergh Huygen en Fugro).

Fatale termijnen: wees op tijd!

Wanneer roept een bedrijf (of particulier) mijn hulp in? Vaak te laat! Er is dan al van alles gebeurd, wat niet meer valt terug te draaien. Bovendien, en dat is erger: in het bestuursrecht gelden termijnen, waaraan streng de hand wordt gehouden. En bedenk daarbij, dat de overheid haar fouten vaak kan herstellen, maar bedrijven en particulieren meestal NIET.

Communicatie: het hoeft niet moeilijk te zijn als het makkelijk kan

Wat hebben mijn cliënten in mij gewaardeerd? Niet alleen dat hun dossier voor hen gunstig heeft uitgepakt. Maar ook en vooral dat ik hen vooraf heb verteld waar ik risico’s of zwakke punten zag, hen goed op de hoogte hield van de te nemen stappen en de reden daarvan. Daarbij komt waardering omdat ik tijdig specialistische kennis uit mijn netwerk in kon schakelen, dat ik regelmatig ook niet-juridische oplossingen bepleit en dat ik duidelijk communiceer.

Oplossing?

Belt u mij gewoon eens met uw vraag. Ik kom naar u toe of u komt langs bij mij op kantoor. Indien nodig kan dat ook buiten kantoortijd en in het weekend. Een (eenmalig) oriënterend gesprek is kosteloos. Bovendien komt het meer dan eens voor dat ik u reeds op dat moment een belangrijke tip of doorverwijzing kan geven, zodat u meteen verder kunt. Ik wens u wijsheid en alertheid toe voor 2015!